Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Vrijdag 25 Maart 2023

  Welke bodembedekker onder leibomen gebruiken?

  Een bodembedekker onder leibomen kan ervoor zorgen dat deze bomen van alle voedingsstoffen worden voorzien, maar dat daarnaast ook onkruid geen kans krijgt om de groei van leibomen in de weg te zitten. Hiernaast kan een bodembedekker er natuurlijk ook gewoon voor zorgen dat je tuin er wat fraaier uit komt te zien. In dit blogartikel gaan we je dan ook vertellen welke bodembedekkers geschikt zijn om onder leibomen te plaatsen. Lees dan ook snel verder voor meer informatie.

  Welke bodembedekkers zijn er?

  Net als bomen komen bodembedekkers in allerlei verschillende soorten en maten. De meeste bodembedekkers kunnen dan ook probleemloos in vrijwel iedere tuin worden geplaatst. Deze planten zullen dan ook bijdragen aan zowel het verminderen van onkruid als het creëren van een natuurlijke omgeving. Wel is het belangrijk om te weten dat bodembedekkers qua uiterlijk van elkaar kunnen verschillen. Zo zijn er verschillende kleurrijke bodembedekkers verkrijgbaar, maar is het bijvoorbeeld ook mogelijk te kiezen voor wat neutralere varianten. Het is dan ook altijd slim om jouw soort bodembedekking te laten aansluiten op de planten en bomen die in de rest van de tuin aanwezig zijn. Natuurlijk kunnen wij je hier van Flowbo altijd advies op maat over geven, zodat het mogelijk wordt om een prachtig geheel te realiseren.

  Bodembedekkers aanleggen

  Het is mogelijk om zelf je bodembedekkers aan te planten, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om matten aan te leggen. In dit laatste geval ben je direct verzekerd van een prachtig en sfeervolle bodembedekker. Wanneer je zelf aan de slag gaat met het plaatsen van deze planten zal hier natuurlijk eerst wat tijd overheen gaan, voordat je kunt profiteren van de voordelen die deze begroeiing met zich meebrengt.

  Welke soorten lenen zich voor de halfschaduw?

  De meeste leibomen hebben het meeste baat bij een plekje in de halfschaduw. Dit betekent dat ze niet continu in de zon staan, maar ook niet continu in de schaduw. Uiteraard is het een slim idee om hier je bodembedekkers op aan te laten sluiten en we hebben hieronder dan ook een overzichtje voor je gemaakt met bodembedekkers die voor deze plek geschikt zijn:

  • Schaduwkruid (Pachysandra terminalis);
  • Goudaardbei (Waldsteinia ternata);
  • Maagdenpalm (Vinca minor);
  • Hedera Helix;
  • Duizendknoop (Persicaria);
  • Grote veldbies (Luzula sylvatica).

  Het voordeel aan bovenstaande bodembedekkers is dat deze wintergroen zijn en dus ideaal zijn om te combineren met wintergroene leibomen. Hierdoor zal je je in de winter nooit zorgen hoeven te maken over een kale en saaie tuin, aangezien je het gehele door kunt genieten van prachtige kleuren.

  Vraag ons voor vrijblijvend advies

  Bij Flowbo vinden we dat iedereen een mooie en sfeervolle tuin verdiend. Dit betekent dan ook dat we altijd paraat staan om je te voorzien van advies op maat wanneer dit nodig is. Mocht je vragen hebben of wel wat advies kunnen gebruiken is het mogelijk om contact met ons op te nemen. Dit kan zowel telefonisch als via e-mail en uiteraard proberen wij al je vragen zo spoedig en duidelijk mogelijk te beantwoorden.

  Bestel jouw bodembedekkers vandaag nog

  Binnen het assortiment van Flowbo kan je rekenen op bodembedekkers in allerlei verschillende soorten en maten. Wij raden je dan ook zeker aan om ons aanbod te ontdekken en vervolgens te bepalen welke bodembedekkers passen onder jouw leibomen. Wanneer je in dit geval toch mee bezig bent is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om onze collectie van leibomen te bekijken. Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in dat je zal vinden waar je naar op zoek bent.

  Flowbo blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »