Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Maandag 2 Maart 2023

  Wat is de plantafstand tussen leibomen?

  Op het moment dat je aan de slag gaat met leibomen planten spreekt het natuurlijk voor zich dat er een aantal belangrijke zaken zijn waar je rekening mee moet houden. Eén van deze zaken is de plantafstand. Hiermee bedoelen we de afstand die je tussen twee verschillende leibomen overlaat. In dit blogartikel gaan we je precies vertellen wat de ideale plantafstand is en waarom dit van belang is. Lees snel verder voor meer informatie.

  Waarom is de plantafstand van belang?

  Op het moment dat je meerdere leibomen naast elkaar wilt plaatsen zal je hier ruimte tussen moeten laten. Het is simpelweg niet mogelijk om leibomen direct naast elkaar te plaatsen en dit heeft verschillende redenen. Ten eerste hebben de wortels in dit geval meer dan genoeg ruimte om te groeien en hierdoor kunnen jouw leibomen dan ook optimaal groeien. De plantafstand is niet bij iedere leiboom hetzelfde en kan dan ook per soort verschillen. Dit is dan ook precies de reden dat het altijd belangrijk is om jezelf in te lezen of om advies te vragen, zodat hier geen onduidelijkheid over zal bestaan.

  De ideale plantafstand

  Zoals we hierboven al even kort vertelden is de ideale plantafstand verschillend en dit heeft te maken met de soort leiboom die je gaat planten. Zorg er in ieder geval nooit voor dat je de leibomen dichter bij elkaar dan 1,5 meter plant. Hierdoor hebben de wortels namelijk niet genoeg ruimte om te groeien. Toch is het echter ook belangrijk om de leibomen juist niet te ver uit elkaar te zetten, aangezien het zo langer zal duren voordat de haag volledig dichtgroeit.

  Een goede voorbereiding is het halve werk

  Wij raden het iedereen aan om voorafgaand aan het planten van de leibomen eerst de plantafstand uit te rekenen. Hierdoor kan je een mooi eindresultaat realiseren, maar wel is het een en ander nog van belang. Je moet namelijk niet vergeten dat de eerste en de laatste leibomen niet op de rand van de rekken staan, maar juist halverwege. Vaak wordt deze rekenfout gemaakt met als gevolg dat je niet helemaal uitkomt tijdens het planten van de leibomen. Door jezelf goed voor te bereiden kan je deze problemen dan ook voorkomen.

  Houdt rekening met de erfgrens

  Een ander belangrijk onderdeel dat zeker niet vergeten mag worden is de erfgrens. Het is namelijk niet toegestaan om leibomen binnen 2 meter van de erfgrens te planten zonder toestemming van je buren. Wanneer je dit wel doet en je buren hier vervolgens het niet mee eens zijn zal je de bomen moeten verwijderen en dit is natuurlijk enorm zonde. Plant de leibomen dan ook nooit zonder overleg binnen twee meter van de erfgrens. Wil je dit wel doen? Zorg er dan altijd even voor dat je dit overlegd met je buren, zodat je eventuele problemen kunt voorkomen.

  Onze medewerkers helpen je graag verder

  Voor al je vragen over de plantafstand van leibomen of overige vragen kan je terecht bij de klantenservice van Flowbo. Onze deskundige medewerkers staan iedere dag opnieuw voor je klaar om je te voorzien van alle informatie die je nodig hebt. Hierdoor weet je altijd precies wat je kan en mag verwachten en zal je nooit met vragen achterblijven. Het is mogelijk om zowel telefonisch als per e-mail contact met ons op te nemen en in dit geval zullen wij er natuurlijk altijd voor zorgen dat we al je vragen zo spoedig en duidelijk als mogelijk beantwoorden.

  Flowbo blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »