Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Maandag 29 Maart 2023

  Wat is de ideale standplaats voor leibomen ?

  Op het moment dat je leibomen hebt aangeschaft en deze in je tuin wilt gaan planten is het natuurlijk wel van belang dat je dit op de juiste wijze weet te doen. Allereerst dien je er natuurlijk voor te zorgen dat je deze bomen op de juiste manier in de grond plaatst, maar daarnaast is ook de standplaats van groot belang. In dit blogartikel gaan we je dan ook meer vertellen over de ideale standplaats voor leibomen, zodat je precies weet hoe je het maximale uit deze bomen kunt halen. Lees dan ook snel verder voor meer informatie.

  Wat is een standplaats?

  Voordat we het gaan hebben over de ideale standplaats van leibomen willen we je eerst meer vertellen over wat we nu precies bedoelen met een standplaats. In principe bedoelen we hier niets anders mee dan de plaats waar de bomen worden geplant. Logischerwijs beschikt iedere boom over een andere ideale standplaats, aangezien iedere boom andere omstandigheden nodig heeft om te bloeien. Wel beschikt elke standplaats over fysische, chemische en de juiste biologische factoren die de groei en ontwikkeling van een boom bepalen. Nu dat je dit weet gaan we je meer vertellen over welke standplaats nu het beste geschikt is voor leibomen in je tuin.

  De ideale standplaats voor leibomen

  Zoals je waarschijnlijk inmiddels al wel weet zijn leibomen verkrijgbaar in verschillende soorten. Toch verschilt de standplaats vrijwel niet van elkaar. Bij voorkeur wil je deze leibomen dan ook plaatsen in de halfschaduw, oftewel een plek die voorzien is van zowel zon als beschutting. Deze omstandigheden zorgen er namelijk voor dat de leibomen uit kunnen groeien tot gezonde volwassen bomen en dit is natuurlijk precies hetgeen dat je wenst.

  Andere belangrijke factoren om rekening mee te houden

  Naast dat de standplaats belangrijk is voor leibomen zijn er vanzelfsprekend ook nog andere factoren waar je rekening mee zal willen houden. Zo is het enerzijds belangrijk dat je een gat graaft dat groot genoeg is en daarnaast zal je onkruid in en rondom het gat willen verwijderen. Hierdoor hebben de wortels van de leibomen namelijk vrij spel en dit heeft logischerwijs een positieve invloed op de groei van de leibomen. Ook is het zeker aan te raden om de grond aan te vullen met een bodemverbeteraar, zodat je er zeker van bent dat de leibomen beschikken over voldoende voedingsstoffen. Verder raden we het aan om tussen de leibomen zo’n twee á drie meter afstand te houden. Daarnaast wordt het afgeraden om leibomen tijdens vorstperiodes te planten en is het ook zeker een aanrader om je te verdiepen in de bodemsoort die in je tuin aanwezig is.

  De aanplantservice van Flowbo

  Naast dat je bij ons terecht kunt voor leibomen kopen is het ook direct mogelijk om gebruik te maken van onze aanplantservice. Wanneer je hiervan gebruikmaakt komen onze specialisten thuis bij je langs om jouw leibomen te planten op de juiste wijze, maar natuurlijk ook op de juiste plaats in je tuin. Je vindt hier meer informatie over op onze website.

  Meer weten?

  Heb je behoefte aan meer informatie over de ideale standplaats van leibomen of heb je andere vragen die je graag aan één van onze medewerkers zou willen stellen? Dan is het natuurlijk altijd mogelijk om contact op te nemen met onze specialisten. Iedere dag opnieuw staan onze medewerkers voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Hierdoor weet jij vervolgens precies hoe jij aan de slag kunt met het planten van leibomen in je tuin en natuurlijk ook wat de beste standplaats is die je kunt aanhouden.

  Flowbo blog

  Recente artikelen