Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Zaterdag 1 Maart 2023

  Wanneer moet je een leiboom snoeien?

  Net zoals bij de meeste bomen het geval is zal je ook op een gegeven moment aan de slag moeten gaan met een leiboom snoeien. Maar hoe doe je dit nu precies en wanneer begin je met het snoeien van een leiboom? Dat leggen we je in dit blogartikel precies uit, zodat hier geen verwarring meer over zal bestaan. Vergeet dan ook zeker niet om even verder te lezen, zodat je van alles op de hoogte bent.

  Waarom moet je een leiboom snoeien?

  Voordat we het daadwerkelijk gaan hebben over het snoeien van een leiboom vertellen we je nog graag even wat deze bomen nu precies zijn. Leibomen zijn bomen die onder andere worden gebruikt als haag op poten, maar ook solitaire leibomen planten kan een uitstekende optie zijn in je tuin. Daarnaast komen ze zowel in grote als kleinere tuinen tot hun recht en kunnen ze schaduw in je tuin verzorgen.

  Een leiboom snoeien is belangrijk, omdat deze bomen op deze manier sneller zullen gaan groeien. Dit heeft te maken dat de boom komt te beschikken over meer voedingstoffen op het moment dat je besluit om de takken en twijgen te snoeien. Dit zal er dan ook voor zorgen dat jouw leibomen sneller zullen groeien, maar daarnaast zal dit ook bijdragen aan de vorm van de leiboom. Al met al bestaan er dus genoeg redenen om aan de slag te gaan met een leiboom snoeien en we vertellen je hier dan ook graag meer over.

  Wanneer leiboom snoeien?

  Het is mogelijk om zowel in de winter als in de zomer een leiboom te snoeien. Toch raden we het over het algemeen aan om dit in de winter te doen. Op dit moment beschikken deze bomen namelijk niet over bladeren, waardoor je overal dus gemakkelijk bij kunt. Daarnaast is het knotten van een leiboom enkel en alleen mogelijk in de winter. Mocht je in de winter aan de slag gaan met het snoeien van een leiboom doe je dit bij voorkeur in de maanden november t/m februari. Mocht je merken dat jouw leiboom in de zomer opnieuw als een snoeibeurt toe is dit uiteraard ook mogelijk, maar probeer dit dan wel altijd in juni of in augustus te doen. Door jouw leiboom in de zomer te snoeien wordt het mogelijk om deze winterklaar te maken met een prachtige vorm.

  Hoe ga je aan het werk?

  Nu dat je weet wanneer je een leiboom kunt snoeien is het natuurlijk ook wel belangrijk dat je weet hoe je precies te werk kunt gaan. Het is belangrijk om altijd te beginnen met het verwijderen van verticale takken of afwijkende takken die een negatieve invloed hebben op de vorm van de leiboom. Knip de bovengenoemde takken af tot op de liggende takken en probeer hierbij een gewenste lengte van 3 tot 5 cm aan te houden. Dit is belangrijk, omdat het anders mogelijk is dat de verticale takken té dik worden en dit kan in het voorjaar problemen opleveren. Mocht je nu extra advies nodig met een leiboom snoeien? Dan is het uiteraard altijd mogelijk om contact op te nemen met Flowbo.

  Flowbo

  Flowbo timmert inmiddels alweer jarenlang aan de weg als aanbieder van een prachtig assortiment voor planten en bomen in de tuin. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je ook jouw leibomen kunt bestellen via onze webwinkel. We bieden meerdere soorten aan en kunnen je altijd advies geven met betrekking tot welke leibomen nu het beste passen in jouw tuin. Twijfel bij vragen dan ook zeker niet om contact met ons op te nemen. We hopen dan ook dat je door blogartikel precies weet hoe jij in het vervolg aan de slag moet gaan met een leiboom snoeien.

  Flowbo blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »