Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Woensdag 25 Maart 2023

  Kunnen leibomen tegen wind?

  Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat niet iedere leiboom even goed bestand is tegen wind. Het is bij de aanschaf van leibomen dan ook belangrijk om af te wegen in hoeverre er sprake is van wind in je tuin en vervolgens de bomen die je wilt aanschaffen hierop af te stemmen. In dit blogartikel gaan we je meer vertellen over in hoeverre leibomen bestand zijn tegen wind en welke niet. Lees snel verder voor meer informatie.

  Welke leibomen zijn goed bestand tegen wind?

  Zullen jouw leibomen in de wind geplaatst worden? Dan doe je er goed aan om te onderzoeken welke leibomen hier het beste voor geschikt zijn. We kunnen je dit makkelijk voor je maken, aangezien we twee soorten graag even voor je uitlichten. Dit zijn namelijk de olijfwilg en de steeneik. Naast reguliere wind zijn deze bomen ook uitstekend bestand tegen zeewind en kunnen dus ook in tuinen vlakbij de kust worden geplaatst.

  Creëer een beschutte plek

  Een groot voordeel aan het plaatsen van leibomen in de wind is dat deze jouw tuin of bijvoorbeeld terras beschermen tegen wind. Hierdoor je kan ongestoord en heerlijk buiten zitten. Ook kunnen deze planten in de zomermaanden zorgen voor schaduw. Ook kunnen deze bomen zorgen voor privacy of voor het verbergen van een onfraai aanzicht. In ieder geval zijn er dus meer dan genoeg redenen om te kiezen voor leibomen in je tuin.

  Wat gebeurd er met leibomen die niet goed bestand zijn tegen wind?

  Helaas zijn niet alle leibomen uit ons assortiment goed bestand tegen de wind. In dit geval dien je er dan ook rekening mee te houden dat deze wind schade of slijtage aan de boom kan veroorzaken. Hierdoor is het mogelijk dat de boom niet optimaal kan groeien of er niet op z’n best uitziet. In het ergste geval is het mogelijk om deze boom te verplaatsen, maar wel zal je dit op een zorgvuldige wijze moeten doen.

  Boompalen en boombanden

  Jongere leiboom kunnen tijdens de groei nogal kwetsbaar zijn voor windvlagen. Toch is het zeker wel mogelijk om deze bomen extra te beschermen. In dit geval kan je er namelijk voor kiezen om gebruik te maken van zowel boompalen als bijvoorbeeld boombanden. Dit zal ervoor zorgen dat deze bomen van extra stevigheid genieten en dus bijvoorbeeld ook niet snel zullen beschadigen. Uiteraard is het ook mogelijk om boompalen en -wanden te bestellen via onze webwinkel.

  Vraag ons om advies

  Woon je aan een plek waar sprake is van veel wind, maar weet je niet zeker of de leiboom die je wenst aan te schaffen goed zal groeien in deze omstandigheden? Dan is het mogelijk om contact op te nemen met de specialisten van Flowbo voor advies op maat. Wij kunnen je duidelijkheid verschaffen, zodat je er zeker van bent dat jouw bomen optimaal zullen groeien. We zullen je altijd eerlijk advies bieden, zodat je precies weet wat je kan en mag verwachten.

  Bestel jouw leibomen vandaag nog online

  Het is mogelijk om direct aan de slag te gaan met het kopen van jouw leibomen. Dit kan simpel, direct en voordelig via de webwinkel van Flowbo. Binnen onze webwinkel heb je een ruime keuze aan leibomen in allerlei verschillende soorten en maten. We raden je dan ook zeker aan om het volledige aanbod te ontdekken en vervolgens een keuze te maken die zowel past bij jezelf als de situatie in je tuin. Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen en we wensen je dan ook alvast veel plezier met jouw nieuwe leibomen.

  Flowbo blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »