Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Woensdag 14 Maart 2023

  Kan een leiboom in de schaduw geplant worden?

  Waarschijnlijk ben je wel bekend met het feit dat bomen over het algemeen voldoende zon nodig hebben om te kunnen groeien. Toch is er veel tuinen geen sprake van continue zon, de gehele dag door. Veel mensen vragen zich dan ook af of het mogelijk is om leibomen te plaatsen in de (half)schaduw. In dit blogartikel gaan we deze vraag voor je beantwoorden. Lees dan ook snel even verder voor meer informatie.

  Wanneer spreken we van schaduw?

  Het spreekt voor zich dat niet iedere omgeving altijd beschikt over zon. Ook in bijvoorbeeld het bos is dit niet het geval en toch zien we vaak dat planten en bomen hier probleemloos groeien. Voordat we het dan ook gaan hebben over of leibomen in de schaduw geplant kunnen worden vertellen we je eerst liever wat we nu precies verstaan onder schaduwrijke plekken. We spreken dan ook van schaduwrijke plekken op het moment dat deze minder dan drie uur zon per dag krijgen op het moment dat de zon schijnt. Plekken die tussen de drie en zes uur aan zonlicht krijgen noemen we halfschaduw.

  Waar kan je leibomen het beste planten?

  Het is afhankelijk van de soort leiboom die je kiest waar deze precies geplaatst moet worden. Enkele soorten leibomen, zoals bijvoorbeeld de Plataan gedijt het beste bij een warme en zonnige plek. Andere leibomen zijn weer uitstekend geschikt voor halfschaduw of zonnige plekken die volledig in de schaduw staan. Binnen onze webwinkel is het dan ook eenvoudig om de bomen te filteren, zodat je vervolgens precies weet hoe en waar deze precies geplant moeten worden.

  Houdt rekening met vorst

  Wat wel belangrijk is om rekening mee te houden is dat je er ’s winters op let dat sommige leibomen niet tegen een te strenge vorst kunnen. Enkele graden onder nul is voor de meeste leibomen nog wel te verdragen, maar wanneer de temperaturen verder afzakken tot bijvoorbeeld -10 graden Celsius zullen deze bomen problemen krijgen. Wanneer ze vervolgens ook nog eens op een schaduwrijke plek staan zullen deze leibomen dus niet optimaal kunnen groeien met alle gevolgen van dien. Wil je deze problemen liever vermijden? Dan is het verstandig om te kiezen voor bladhoudende leibomen, aangezien deze over het algemeen bestand zijn tegen lagere temperaturen. Ook zijn de bomen wat eenvoudiger te verzorgen in de wintermaanden en kan je dus altijd nog profiteren van een sfeervolle tuin.

  We voorzien je graag van advies op maat

  Twijfel je nu of de plek die je in gedachte hebt in je tuin geschikt is om leibomen te planten? Dan is het geen enkel probleem om contact op te nemen met één van onze specialisten voor advies op maat. Door de jaren heen hebben we namelijk al tientallen, zo niet honderden leibomen aangeplant en we weten dan ook precies welke plek hiervoor geschikt is en welke niet. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van onze aanplantservice en in dit geval komen wij bij je langs om jouw leibomen aan te planten in de tuin.

  Koop jouw leibomen bij Flowbo

  Leibomen kopen? Dat doe je simpel en direct via de webwinkel van Flowbo. We hebben een brede selectie aan leibomen en we raden je dan ook zeker aan om alle mogelijkheden te ontdekken. Mocht je de perfecte leibomen uit ons assortiment hebben gevonden kan je deze direct bestellen en dan zorgen wij ervoor dat we deze zo spoedig als mogelijk bij je af kunnen leveren. Hierdoor kan je binnen no-time genieten van deze prachtige bomen in jouw eigen tuin.

  Flowbo blog

  Recente artikelen