Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Zaterdag 28 Maart 2023

  Hoe hoog kan een leiboom worden?

  Wat is nu precies de maximale hoogte van leibomen? Dit is een vraag die we vaak gesteld krijgen en natuurlijk niet zonder reden. Wanneer je deze bomen wilt gaan kopen wil je namelijk precies weten wat je kunt verwachten. Dit is dan ook precies de reden dat we dit in dit blogartikel even duidelijk voor je op een rijtje gaan zetten. Meer dan genoeg redenen om dus verder te lezen voor meer informatie en wij kunnen dan ook niet wachten om onze informatie over de maximale hoogte van leibomen met je te delen.

  De maximale hoogte van leibomen?

  Leibomen zijn beslist geen lage bomen, maar vallen ook niet onder de hogere varianten waar je misschien vanuit gaat. Een gemiddelde leiboom zal dan ook zo’n 2,5 meter hoog worden en wordt dan ook vaak gebruikt in combinatie met een hekwerk, zodat je bijvoorbeeld een duurzame tuinafscheiding kunt realiseren. Vanwege deze reden zien we deze bomen dan ook veelvuldig terug in verschillende tuinen. Wil jij nu een leiboom in huis halen? Dan weet je nu precies op welke maximale hoogte van de leibomen waar je op kunt rekenen en zal je dus niet voor verrassingen komen te staan.

  De breedte van een leiboom

  Naast de maximale hoogte van een leibomen is er natuurlijk een ander belangrijk aspect waar je rekening mee zal willen houden, namelijk de breedte. Ook de breedte is namelijk van belang om te bepalen of je wel genoeg ruimte hebt in je tuin om deze bomen te planten. Gemiddeld gezien zal een enkele leiboom ongeveer 1,5 meter breed worden. Afhankelijk van hoe je de leibomen precies wilt planten is het dan ook mogelijk om een bijpassend hekwerk aan te schaffen. Hierop zal je verschillende leibomen met elkaar kunnen verbinden en kan je een mooie afscheiding realiseren.

  Verschillende stamhoogtes

  Wat betreft de maximale hoogte van leibomen kan je rekenen op verschillende opties. Deze artikelen zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende stamhoogtes. De stamhoogte is in principe de hoogte van een leiboom vanaf de grond tot het leirek. De stamhoogte blijft bij iedere leiboom van dezelfde soort hetzelfde, maar wel zijn leibomen in verschillende stamhoogtes verkrijgbaar, namelijk:

  • 150 cm;
  • 180 cm;
  • 200 cm;
  • 220 cm.

  Welke stamhoogte nu precies je voorkeur heeft is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, maar daarnaast speelt ook de hoogte van je schutting hier een belangrijke rol in. Je wilt er in de meeste gevallen namelijk voor zorgen dat de leibomen je tuin afscheiden van bijvoorbeeld de buren. In dit geval zal je dan ook moeten kiezen voor een maximale hoogte van leibomen die hoger is dan je schutting. Tot slot is het altijd belangrijk om het plaatsen van een leiboom schutting te overleggen met je buren en om rekening te houden met de aanwezige erfgrens. Wanneer je dit namelijk niet doet kan dit er zomaar voor zorgen dat je onenigheid krijgt met je buren en eventueel de leiboom zal moeten verwijderen.

  Leibomen in verschillende hoogtes verkrijgbaar bij Flowbo

  Uiteraard spreekt het voor zich dat je binnen de webwinkel van Flowbo terecht kunt voor leibomen in verschillende hoogtes. Ook wij begrijpen namelijk dat iedere tuin verschillend kan zijn en de ene klant heeft behoefte aan hogere leibomen dan de ander. We proberen je dan ook een zo’n breed mogelijk assortiment voor te schotelen, zodat er voor iedereen wel wat wils te vinden is. Maak dan ook zeker even kennis met ons assortiment.

  Vragen over de maximale hoogte van leibomen?

  Heb je vragen over hoe hoog een leiboom nu precies kan worden of wil je meer weten over leibomen in het algemeen? Dan staat onze deskundige klantenservice voor je klaar om je alles te vertellen wat je nodig hebt. Hierdoor weet je precies welke leibomen nu het beste passen binnen jouw tuin en kan je deze vervolgens binnen een handomdraai bestellen via de webwinkel van Flowbo. Wacht dan ook niet langer en laat ons je helpen met het bepalen van de maximale hoogte van jouw leibomen.

  Flowbo blog

  Recente artikelen