Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Maandag 1 Maart 2023

  Hoe dik kan de stam van een leiboom worden?

  Wanneer je een leiboom gaat kopen is het op voorhand natuurlijk belangrijk dat je precies weet wat je kunt verwachten. Dit geldt ook voor de dikte van de stam, aangezien het onwenselijk is dat je de bomen te dicht op elkaar plant. Dit kan de groei van de bomen namelijk belemmeren. In dit blogartikel gaan we je meer vertellen over de maximale dikte van de stam van leibomen en ook wat je hieraan precies kunt aflezen. Lees dan ook zeker even verder voor meer informatie.

  Wat betekent de dikte de stam van een leiboom?

  Eén van de belangrijkste aspecten die je aan de stam van een leiboom kunt aflezen is de leeftijd van de desbetreffende boom. Hoe dikker de stam, hoe ouder de boom. Over het algemeen kan je ervan uitgaan dat je bij een stamdikte van 14 cm met een jongere boom te maken hebt. De stam van oudere bomen kan zo’n 18 cm dik worden. De stamdikte wordt gemeten op een hoogte van één meter en gemiddeld zal de omtrek van de stam zo’n 2 centimeter per jaar groeien. Het is dus altijd belangrijk om dit te controleren op het moment dat je leibomen gaat kopen.

  De stamhoogte

  Naast de stamdikte bestaat er ook nog zoiets als de stamhoogte. Het woord zegt het eigenlijk al, maar dit is dus de hoogte van de stam van een leiboom. Dit wordt gemeten vanaf de grond tot aan de eerste zijtakken. Vanaf deze hoogte zullen dan ook de eerste takken ontstaan. Leibomen hebben gemiddeld een stamhoogte van zo’n 200 cm en het voordeel hiervan is dat je dan ook meestal onder de leibomen door kunt lopen. Wel kan een leiboom relatief eenvoudig maar dan drie meter hoog worden, maar wel zal dit altijd afhankelijk zijn van de manier waarop de takken leidt.

  Belangrijk tijdens het planten van leibomen

  Het is belangrijk om altijd voorafgaand aan de daadwerkelijke planting van leibomen om alvast de stamhoogte op te meten. Hierdoor kan je namelijk de hoogte van het rek bepalen waar de leibomen tegenaan zullen groeien. Deze hoogte is van belang, omdat je op deze manier. Ook is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met de maximale dikte van de stam die de leibomen zullen krijgen. Je wilt namelijk altijd voorkomen dat de bomen te dicht op elkaar worden geplant, aangezien ze hierdoor mogelijk niet optimaal kunnen groeien met alle gevolgen van dien.

  Vraag onze specialisten om advies

  Mocht het nu zo zijn dat je advies nodig hebt om de stamdikte van een leiboom te bepalen of wil je precies weten waar je allemaal rekening mee moeten houden? Dan is het natuurlijk altijd mogelijk om contact op te nemen met de specialisten van Flowbo voor advies op maat. Wij helpen je graag waar nodig en kunnen je met veel plezier voorzien van alle informatie die je nodig hebt.

  Koop jouw leibomen direct bij Flowbo

  Wil je overgaan tot het kopen van leibomen? Dan is het mogelijk om dit te doen via de webwinkel van Flowbo. We hebben diverse soorten leibomen in ons assortiment en onderscheiden onder meer: groenblijvende leibomen, bladhoudende leibomen en bladverliezende leibomen. Het loont dan ook zeker om even ons aanbod te ontdekken. Mocht je direct vinden waar je naar op zoek bent kan je deze bomen binnen een handomdraai bestellen via onze webwinkel. Daarnaast is het eventueel mogelijk om gebruik te maken van onze aanplantservice. In dit geval komen onze specialisten bij je langs om jouw leibomen te planten op de best mogelijke manier. Hierdoor hoef jij je nergens zorgen over te maken en weet je dus zeker dat je het maximale uit jouw leibomen kunt halen.

  Flowbo blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »