Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Vrijdag 20 Maart 2023

  Hoe diep gaan de wortels van een leiboom?

  Op het moment dat je aan de slag wilt gaan met het planten van leibomen is het natuurlijk geen overbodige luxe als je weet waar je aan toe bent. Er zijn dan ook tal van verschillende zaken waar je rekening mee moet houden, waaronder de diepte van de wortels van een leiboom. Je zal namelijk een gat moeten graven dat diep genoeg is, zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien. In dit blogartikel gaan we je precies vertellen hoe je dit het beste kunt doen.

  Hoe diep gaan de wortels van een leiboom precies?

  Dat een goede groei van de wortels van leibomen van groot belang is voor de gezondheid van jouw bomen mag inmiddels geen geheim meer zijn. Toch merken we vaak dat mensen hier onvoldoende rekening mee houden wanneer ze aan de slag gaan met het planten van leibomen. Tijdens het graven van een gat is het belangrijk om je gat in ieder geval minimaal twee keer zo breed als de huidige wortelbreedte te graven. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het gat minimaal 30 tot 40 cm diep is. Wanneer je je hieraan houdt zal jouw leiboom optimaal kunnen groeien en dit is natuurlijk precies hetgeen dat je wenst.

  Verwijder onkruid rondom je leibomen

  Een ander belangrijk onderdeel waar je rekening mee zal willen houden is dat het belangrijk is om het onkruid rondom het gegraven gat te verwijderen. De wortels van het onkruid kunnen er namelijk voor zorgen dat de wortels van leibomen namelijk in de weg worden gezeten. Dit kan de groei belemmeren en dus is het altijd verstandig om zo veel mogelijk onkruid te verwijderen. Het is mogelijk om hier een onkruidverdelger voor te gebruiken, maar ook kan je hiervoor gewoon je handen gebruiken. Een andere optie is om gebruik te maken van schoonmaakazijn. Welke optie je ook kiest, het is in ieder geval belangrijk dat de omgeving van de leibomen zo onkruidvrij mogelijk is.

  Maak gebruik van een toekomstbestendige worteldoek

  Op het moment dat je jouw leibomen hebt geplant en het onkruid rondom hebt verwijderd wil je er natuurlijk het liefst wel voor zorgen dat er geen nieuw onkruid ontstaat. Hiervoor kan je dan ook gebruikmaken van een worteldoek. Deze doek houdt zonlicht tegen en zorgt er dus voor dat er geen nieuwe wortels van onkruid kunnen ontstaan, waardoor jouw leibomen zorgeloos kunnen groeien.

  Kunnen wortels voor beschadiging zorgen?

  Een vraag die veel mensen willen weten is of de wortels van bijvoorbeeld een leiboom ervoor kunnen zorgen dat andere delen van je tuin of woning beschadigd raken. Hier kunnen we duidelijk in zijn, namelijk dit kan wel degelijk het geval zijn. Op het moment dat de wortels namelijk niet genoeg ruimte hebben om te groeien zullen deze zich overal doorheen proberen te wringen. Kan dit niet goedschiks, dan kwaadschiks en in dit geval is het dan ook mogelijk dat bijvoorbeeld fundering of andere constructies mogelijk beschadigd raken. Zoals je nu inmiddels waarschijnlijk wel begrijpt is het dan ook van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je wortels meer dan genoeg ruimte hebben om te groeien.

  Ga aan de slag

  We hopen dat je door middel van dit blogartikel inzicht hebt gekregen in hoe diep de wortels van een leiboom precies gaan, maar ook dat je weet hoe je (toekomstige) onkruidgroei kunt voorkomen. Mocht je nu toch nog behoefte hebben aan meer informatie is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Wij zijn je graag van dienst en kunnen je uiteraard meer vertellen over hoe diep de wortels van een leiboom nu precies gaan.

  Flowbo blog

  Recente artikelen