Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Zaterdag 29 Maart 2023

  De verschillende soorten leibomen

  Leibomen zijn er in allerlei verschillende soorten. Van dunne, elegante exemplaren tot dikke, robuuste types. Er is voor iedere tuin wel een leiboom te vinden. Maar welke leiboom kies je nou precies? In deze blog lees je alles over de verschillende leibomen, soorten en wat de voor- en nadelen van elk type zijn. Lees snel verder voor meer informatie, zodat je precies weet uit welke leiboom soorten jij uiteindelijk een keuze kunt maken.

  De verschillende leibomen soorten

  Net zoals als bij andere bomen het geval is bestaan ook leibomen in allerlei verschillende soorten en maten. Het kan op het eerste ogenblik dan ook lastig zijn om een goede keuze te maken, maar niet getreurd, aangezien wij je graag verder op weg helpen. Wat betreft leibomen kan je deze grofweg in twee verschillende categorieën onderverdelen, namelijk groenblijvende leibomen en bladhoudende leibomen. Wat is nu precies het verschil tussen deze twee leibomen soorten?

  Groenblijvende leibomen

  Groenblijvende leibomen zijn soorten die, de naam zegt het eigenlijk al, het gehele jaar door groen blijven. Ook in de wintermaanden zullen deze bomen jouw tuin opfleuren met prachtige bladeren en dit is voor veel mensen dan ook een reden om deze bomen aan te schaffen. Groenblijvende leibomen zijn uiteraard weer verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en het is dan ook altijd van belang om jezelf goed in te lezen. Hierdoor weet je precies wat je kan en mag verwachten van deze soort leibomen en weet je bijvoorbeeld ook hoe je deze bomen het beste kunt verzorgen.

  Bladhoudende leibomen

  Ook voor bladhoudende leiboom soorten geldt dat ze vrijwel het gehele jaar door bloeien, alleen is er één belangrijk verschil met betrekking tot groenblijvende leibomen. Bladhoudende leibomen zullen in de herfst- en wintermaanden namelijk hun kleur verliezen, maar nog steeds zal je natuurlijk wel kunnen profiteren van de prachtige bladeren aan deze leibomen soorten. Het is dan ook vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur wanneer het aankomt op het selecteren van de leibomen die jij wilt gaan planten in je tuin. Natuurlijk kunnen de specialisten van Flowbo je altijd voorzien van advies op maat over de leibomen soorten uit ons assortiment.

  Hoe kies ik de beste leibomen soorten voor mijn tuin?

  Naast het kiezen van jouw leibomen vaak een kwestie is van persoonlijke voorkeuren is het ook belangrijk om rekening te houden met andere punten. Het is dan ook belangrijk om bij jezelf na te gaan in hoeverre je deze leiboom soorten daadwerkelijk wilt gaan verzorgen of dat je bijvoorbeeld toch de voorkeur geeft aan leibomen die vrijwel geen verzorging vereisen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar hoe de bomen er uiteindelijk uit komen te zien. Geef je bijvoorbeeld de voorkeur aan leiboom soorten die laag blijven en over veel bloemen beschikken of wil je toch liever een wat bescheidenere variant in je tuin planten. Het is allemaal mogelijk met de leibomen uit ons assortiment en we raden je dan ook zeker aan om alle opties binnen ons assortiment te ontdekken.

  Advies over leiboom soorten nodig?

  Ondanks dat we je door middel van dit blogartikel van meer informatie hebben voorzien met betrekking van de verschillende leibomen soorten is het natuurlijk altijd mogelijk dat je het nog steeds lastig vindt om een goede keuze te maken. Mocht dit nu het geval zijn is het natuurlijk altijd mogelijk om contact op te nemen met de specialisten van Flowbo voor advies op maat. Wij staan iedere werkdag opnieuw voor je klaar en kunnen niet wachten om al je vragen te beantwoorden. Ook wij worden er natuurlijk meer dan blij van als we uiteindelijk merken dat jij de beste leibomen soorten hebt gevonden die passen in je tuin en daarnaast ook nog eens volledig naar je wens zijn.

  Flowbo blog

  Recente artikelen