Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Dinsdag 24 Juni 2021

    Zo verzorg je jouw tuin in de zomer!

    Je tuin in de zomer verzorgen

    Eindelijk, de heerlijke warme zomer is aangebroken. We genieten in onze tuin van het zonnetje en de prachtig bloeiende bloemen en planten. Ondanks dat je tuin er misschien prachtig uit ziet, is het wel de bedoeling dat je hem op de juiste manier blijft verzorgen.

    Maar welke taken moeten er onder andere worden uitgevoerd in de zomer? En welke producten heb je hierbij nodig? In dit blog FlowBo vertellen we je er graag meer over. Wil jij je tuin ook in de zomer in topconditie houden? Lees dan snel verder!

     

    Help je planten de droogte door

    Een van kenmerken van de zomer is de warmte en droogte. Nu hoeft natuurlijk niet iedere zomer zo droog te zijn, maar het komt wel steeds meer voor. Droogte is een van grootste bedreigingen voor je planten en gazon in de zomer. Daarom is het van belang dat je jouw planten en gazon regelmatig voorziet van water. Het sproeien van je tuin kun je het beste doen in de avond. Op dit tijdstip is de zon niet meer zo heet, en zullen de bladeren niet verbranden.

     

    Op zoek naar de juiste producten voor de beregening van je tuin? Bij FlowBo vind je een ruim aanbod met onder andere:

     

    Het maaien van je gazon

    Heb je een gazon in de tuin? Dan is het belangrijk dat je deze in de zomer regelmatig maait. Helemaal wanneer het regelmatig regent en het gras alle kans heeft om te groeien, is het aan te raden om het gras iedere week te maaien. Is het voor een langere periode droog? Dan raden wij aan om het gras wat langer te laten groeien. Op deze manier kun je uitdroging voorkomen.

     

    Wil je jouw gazon een boost geven? Bemest het dan ongeveer een keer per maand. Dit doe je het liefst voor een regenbui. Nog goede gazonmest nodig? Bestel het bij FlowBo:

     

    Snoeien in de zomer

    Snoeien hoort er in het voorjaar en najaar standaard bij, maar ook in de zomer kun je hiermee aan de slag. Zeker hagen als de conifeer, taxus, laurier en beukenhaag groeien hard en kunnen wel een goede snoeibeurt gebruiken.

     

    Daarnaast moet je ook rozen en rozenstruiken in de zomer snoeien. Wanneer ze zijn uitgebloeid knip je ze ongeveer twee blaadjes onder de vertakking af. Heb je nog niet het juiste snoeigereedschap in huis om aan de slag te gaan? Geen nood! Bij FlowBo vind je alles wat je nodig hebt. Bestel bijvoorbeeld:

     

    Houd je buitenplanten mooi

    Wil je deze zomer zo lang mogelijk genieten van je mooie, frisse zomertuin? Vergeet dan ook niet om je planten de nodige aandacht te geven. Zie je bijvoorbeeld een uitgebloeide bloem of bruin blad. Haal deze dan weg. Zo stimuleer je namelijk dat alle energie van de plant naar nieuwe bloemknoppen gaan en dat je plant zo lang mogelijk mooi blijft.  

     

    Stel je vraag

    We hopen dat we je zo voldoende tips hebben gegeven voor het onderhouden van je tuin in de zomer. Heb jij nog niet alle producten voor het onderhoud in huis? Neem dan zeker een kijkje in het uitgebreide assortiment van FlowBo en bestel je materialen gemakkelijk online. Heb je nog vragen of behoefte aan advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen door te bellen of whatsappen naar 0344 - 23 44 64. Natuurlijk kun je ook een mailtje sturen via [email protected].

    Flowbo blog

    Recente artikelen