Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Maandag 28 April 2021

  Zo pak je jouw tuin aan in de lente!

  Tips voor het aanpakken van je tuin in de lente

  De lente is aangebroken. Dat betekent dat we weer volop in de tuin aan de slag kunnen gaan. De meeste planten, bloemen en bomen in je tuin ontwaken namelijk uit hun “winterslaap”. Sommige bomen en struiken dragen prachtige bloesems, fris groen ontspruit uit de grond en de bollen in de grond laten hun kleurige bloemen zien.

  Uiteraard is er wel werk aan de winkel in de tuin. Maar welke taken moet je precies uitvoeren in de lente? En hoe zorg je ervoor dat je tuin optimaal voorbereid is op de warmere dagen? In dit blog vertelt FlowBo je er graag meer over. Dus ben je benieuwd naar onze tips? Lees dan snel verder!

   

  Verwijderen van onkruid en dood blad

  In de winter besteden we minder tijd aan onze tuin. We houden het minder goed bij en daarom kan het wat rommelig ogen. De eerste taak die je daarom het beste kunt oppakken is het verwijderen van onkruid, dode stengels en blad. Haal afgestorven blad en stengels weg bij vaste planten. Onkruid kan de tuinbeplanting beschadigen en kun je daarom ook beter weghalen. Door het goed bij te houden voorkom je dat het gaat woekeren en overheersen.

  Het verwijderen van onkruid en doodmateriaal doe je heel gemakkelijk met een schoffel. Ook goede werkhandschoenen mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken.

   

  Verzorgen van je planten

  Je planten kunnen na de koude winter wel een boost gebruiken. Je planten komen net uit hun winterslaap en moeten weer op kracht komen. Goede mest helpt ze daar bij. We raden je daarom aan om je tuin te bemesten in het voorjaar. Door voeding te geven zorg je er niet alleen voor dat je planten mooier bloeien, maar voorkom je ook dat ze last krijgen van ziektes, schimmels en ongedierte. In het assortiment van FlowBo vind je ook verschillende soorten tuinmest. Kies bijvoorbeeld voor Vivimus of Pokon gedroogde mestkorrels.

   

  Verzorg je gazon

  Ook je gazon mag je niet vergeten bij het verzorgen van je tuin. In de lente kun je weer beginnen met het maaien van je gras. Begin uiteraard wel voorzichtig. Ga niet maaien bij nat weer en stel je grasmaaier wat hoger in. Verder is het goed om het gras te verticuteren. Hiermee verwijder je de laag onkruid en mos en voorkom je een bruin en kaal gazon. Is er nachtvorst? Dan kun je beter nog even wachten met verticuteren.

   

  Poten van zomerbollen en planten

  Wil je de tuin in de zomer heerlijk opvrolijken met prachtige bloemen? Plant dan in het voorjaar je zomerbollen. Wacht wel tot de vorst is geweken, want deze bollen kunnen daar niet goed tegen. Ook andere planten en struiken als de vlinderstruik kun je in het voorjaar aanplanten. Prachtige soorten van de vlinderstruik die je onder andere bij ons kunt bestellen zijn de Buddleja davidii Free Petite 'Tutti Fruitti', Buddleja davidii 'Empire Blue' en Buddleja davidii 'White Profusion'. Deze struiken bloeien prachtig in de zomer.

   

  Ga aan de slag met de juiste producten

  Wil jij je tuin weer laten stralen? Ga dan zo snel mogelijk aan de slag. Voor meer tips of advies kun je natuurlijk altijd bij ons terecht. Vergeet ook zeker niet om de juiste producten te bestellen. Bekijk bijvoorbeeld ons overzicht met speciale lente producten. Wij zorgen voor een snelle verzending, zodat jij binnen no-time je tuin klaar kunt maken voor de zomer. Voor meer informatie of tips kun je ons bereiken via  [email protected] of Whatsapp 0344 - 23 44 64.

  Flowbo blog

  Recente artikelen