Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dinsdag 20 September 2020

  Zo maak je jouw tuin klaar voor het najaar

  Tuinonderhoud in de herfst

  September is weer aangebroken en dat betekent dat het najaar in het verschiet ligt. Het wordt weer tijd om aan de slag te gaan in de tuin. Maar hoe pak je het tuinonderhoud precies aan? Hoe kan jij je tuin klaarmaken voor het najaar. In dit blog van FlowBo vertellen we je er meer over. Hoe zorg je bijvoorbeeld op de juiste manier voor je gazon en hoe pak je de planten, borders en hagen aan. Wij leggen je het allemaal uit. Ga na het lezen van dit blog snel aan de slag, zodat jouw tuin straks helemaal klaar is voor de aankomende winter.

   

  Zo houd je jouw gazon netjes

  Je hebt een prachtig gazon in je tuin. Misschien heb je wel net een nieuw grasveldje aangelegd met de graszoden uit de webshop van FlowBo. Je wilt dan uiteraard wel dat je gazon er ook in de winter netjes bijligt en de kou overleeft. Wij raden aan om in de herfst nog een laatste keer te maaien. Stel de grasmaaier dan iets hoger af. Verwijder het maaisel dat achterblijft en vergeet ook de bladeren niet. Laat je maaisel of bladeren liggen, dan krijgt je gazon te weinig lucht en licht. Op deze manier ontstaat er mos. Zorg er dus voor dat je regelmatig de bladeren wegharkt. Wanneer je gazon gezond en sterk is, kan het prima tegen vrieskou en veel neerslag. Geef je gazon daarom tijdens de najaarsbeurt extra verzorging. Breng een goede bemesting aan, zodat er een mooie diepgewortelde en dichte grasmat ontstaat. Koop voor de bemesting bijvoorbeeld de Pokon gazonmest of de Pokon bio gazonmest. Met deze voorbereiding moet het helemaal goed komen met jouw gazon in de winter!

   

  Besteed aandacht aan je planten en borders

  Ook de planten en borders in je tuin moeten natuurlijk onder handen worden genomen. Misschien staat er een plant op de verkeerde plek of is hij te groot geworden voor de border. Het is dan nu het moment om de plant te verplaatsen naar een andere plek in je tuin. Uitgebloeide vaste planten kun je terugsnoeien. Ook de hagen en verschillende soorten bomen kun je op dit moment snoeien. Zorg ervoor dat de buxus, taxus of beukenhaag netjes de winter in gaat. Bekijk welke bomen ook in het najaar gesnoeid mogen worden. Een goed voorbeeld is de leilinde. Deze kun je het best in de wintermaanden snoeien. Heb je tuingereedschap nodig voor het tuinonderhoud? FlowBo verkoopt alles wat je nodig hebt. Van tuinbezem en snoeischaar tot schoffel en kruiwagen, je kunt het bij ons bestellen.

   

  Maak je veranda of overkapping winterklaar

  Bij het winterklaar maken van je tuin moet je niet alleen rekening houden met de bomen, planten en grasmatten in je tuin. De overkapping of veranda kan namelijk ook wel een beurt gebruiken. Maak de veranda bijvoorbeeld helemaal af met gezellige herfstaankleding zoals dekentjes en kaarsen. Wil je ook tijdens de donkere dagen kunnen genieten je tuin? Installeer dan sfeervolle tuinverlichting. Bij FlowBo vindt je onder andere buitenverlichting van topmerken als In-Lite en Garden Lights.

   

  Ga aan de slag in met het tuinonderhoud

  Ben jij ook van plan om aan de slag te gaan met het tuinonderhoud in de herfst? Dan hopen wij dat je wat hebt aan onze tips. Met het juiste onderhoud voor het najaar geniet je ook in de herfst en winter van een prachtige tuin. Daarnaast zorg je ervoor dat de planten, bomen, gazon en hagen in het voorjaar weer gezond kunnen bloeien en groeien. Wil je meer tips voor het winterklaar maken van je tuin? Neem dan gerust contact met ons op! Wij voorzien je graag van advies op maat. Wij wensen je alvast heel veel succes en plezier met het tuinonderhoud!

  Flowbo blog

  Recente artikelen