Sluiten

Categorieën

Filters
  Dinsdag 11 Juli 2021

  Vijf tips tegen droogte in de tuin

  Bereid je voor op droogte in de zomer

  De afgelopen zomers in Nederland waren behoorlijk droog en ook deze zomer is er een kans op droogte. Zoals de meeste tuineigenaren wel weten, is droogte funest voor een tuin. De grond droogt uit en bloemen en planten gaan dood. Gelukkig kun je zelf een aantal maatregelen nemen om het effect van droogte te beperken.

  Ben je op zoek naar handige tips om je tuin de droge zomer door te helpen? Dan ben je bij FlowBo aan het juiste adres. In dit blog geven we je namelijk vijf tips tegen droogte in je tuin. Daarnaast laten we een aantal producten uit ons assortiment zien die je daarbij kunnen helpen. Meer weten? Lees dan snel verder!

   

   

  1.      Plant bodembedekkers

  Wil je droogte tegen gaan, dan is het belangrijk dat je open zwarte grond in je tuin voorkomt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door bodembedekkers te planten. Bodembedekkers zorgen ervoor dat de grond minder droog is bij langdurige warmte. De planten werken als kleine parasolletjes en voorkomen dat de aarde uitdroogt.

  Voorbeelden van bodembedekkers in het assortiment van FlowBo:

   

  2.      Pas schelpen en grind toe

  Net als bodembedekkers helpen schelpen en grind goed bij het beschermen van de zwarte grond tegen droogte. Ze laten goed water door, maar voorkomen dat wind en zonlicht vrij spel hebben.
  Voorbeelden uit ons assortiment:

   

  3.      Houd de wind tegen

  De wind spreekt een belangrijke rol bij het uitdrogen van de aarde en het verdampen van vocht. Om dit te voorkomen raden wij aan om windbrekers aan te brengen in je tuin. Zorg bijvoorbeeld voor een mooie haag of plaats een tuinscherm of schutting.

  Voorbeelden uit ons assortiment:

   

  4.      Breng organisch materiaal aan

  Ook in de zomer kun je organisch materiaal gebruiken om de bodem te beschermen. Strooi bijvoorbeeld fijn tuinafval tussen de planten. Dit tuinafval houdt vocht vast en beschermt de tuinaarde. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het bodemleven.

   

  5.      Niet schoffelen en spitten

  De laatste tip is om de grond in je tuin tijdens droogte zoveel mogelijk met rust te laten. Ga je op een warme dag je grond spitten en schoffelen, dan zorg je voor een hogere verdamping.

   

   

  Stel je vraag

  Vooral het bodemklimaat is erg belangrijk wanneer je jouw tuin goed de droogte door wilt helpen. Ben jij nog op zoek naar producten om je planten en bomen in de tuin te beschermen? Neem dan zeker een kijkje in het uitgebreide aanbod van FlowBo.

  Voor meer informatie of tips over dit onderwerp kun je ook contact met ons opnemen. Bel of whatsapp via 0344 - 23 44 64. Natuurlijk kun je ook een mailtje sturen via [email protected].

  Flowbo blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »