Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dinsdag 5 Februari 2021

  Tips voor het beschermen van je planten tegen de kou

  Planten en vorst

  De winter heeft nu echt toegeslagen in Nederland. De temperatuur is flink onder het vriespunt gezakt en dat heeft natuurlijk ook effect op onze tuin. Heb jij je planten voldoende beschermd tegen de vrieskou? Veel planten lijden onder de extreme kou en kunnen zelfs doodvriezen. Belangrijk dus dat je voor de juiste bescherming zorgt.

   

  Uiteraard had je dit al moeten doen voordat de vriesperiode startte. Zo vergroot je de kans dat je planten de winter overleven. De meeste planten kunnen wel tegen een beetje nachtvorst, maar wanneer ook overdag de temperaturen onder het vriespunt liggen is dat een ander verhaal. Om je op weg te helpen, hebben wij dit blog geschreven. Wij geven je tips hoe je de verschillende planten in je tuin moet verzorgen en beschermen in de winter.

   

  1.      Vaste planten

  Wil jij je vaste planten beschermen tegen de kou? Dan zijn bladeren de oplossing. Bladeren in de border vormen namelijk een isolatiedekentje die de bodem beschermd tegen kou. Daarnaast zorgen ze er ook nog eens voor dat het vocht in de grond blijft. Blijf in de herfst dus af van de bladeren in je border. Let er echter wel op dat de laag niet te dik is. Dat kan de planten namelijk verstikken. Om de bladeren te verzamelen en evenredig te verspreiden kun je bijvoorbeeld deze kwalitatieve bladhark gebruiken. Een goede bladblazer van Gardena werkt uiteraard ook uitstekend.

   

  Een belangrijke tip is om de grond in de border niet te verstoren. Laat het gewoon lekker liggen tijdens de vorst. En uiteraard is het geen goed idee om in deze periode planten te verplanten. Dan vriezen ze namelijk dood.

   

  2.      Kuipplanten

  De meeste kuipplanten wil je graag vorstvrij houden, anders overleven ze de winter niet. Dit doe je door de planten binnen te zetten. Uiteraard zijn er ook kuipplanten die wel vorstbestendig zijn. Deze hoef je niet direct binnen te zetten, maar het is wel aan te raden om deze te beschermen tegen de vorst. Een manier om dit te doen is met behulp van rietmatten of noppenfolie. Deze wikkel je om de pot heen.

   

  3.      Vorstgevoelige en kwetsbare planten

  Bij vorstgevoelige en kwetsbare planten moet je extra opletten in de winter. Veel van deze planten kun je niet binnen zetten. Het is daarom van belang dat je ze goed beschermd. Net als bij je kuipplanten kun je gebruik maken van noppenfolie of rietmatten. Daarnaast kun je gebruik maken van een stuk gaas die je op ongeveer 15 centimeter van de plant zet. Deze vul je vervolgens met bladeren. Leg er een aantal takken op om te voorkomen dat de bladeren weer wegwaaien. Dit isoleert de plant.

   

   

  Vraag onze specialisten om hulp

  Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het beschermen van je planten tegen de vorst? Of wil je weten of een specifieke soort in je tuin vorstbestendig is? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zijn altijd bereikbaar via telefoon of Whatsapp 0344 - 23 44 64. Daarnaast kun je ons mailen [email protected] of een bericht achterlaten via het online contactformulier. Wij voorzien je graag van advies op maat.

   

  Wanneer alle planten helemaal klaar zijn voor de vrieskou, kun je lekker binnen voor het haardvuur zitten en genieten van je tuin. Is je haardhout op? Geen probleem! Bij FlowBo kun je ook heel gemakkelijk een netzak met haardhout bestellen.

  Flowbo blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »