Sluiten

Categorieën

Filters
  Maandag 2 Mei 2021

  Moestuin beginnen? Dit heb je nodig!

  Start met je eigen moestuin

  Genieten van groenten uit eigen tuin. Heerlijk in de buitenlucht je eigen plantjes kweken. Het is de droom van menig mens. Heb jij ook altijd al gedroomd van je eigen moestuin? Ga dan aan de slag en laat je niet tegenhouden! Het opstarten en onderhouden van je eigen kruiden- of moestuin is namelijk heel erg leuk en ontspannend.

   

  Om je op weg te helpen hebben wij dit blog geschreven. Zo laten we onder andere zien welke tools en producten je nodig hebt om te starten. We vertellen je bijvoorbeeld meer over de Grönfeld moestuinbakken die je eigen moestuin heel laagdrempelig maken en er ook nog eens heel mooi uitzien. Uiteraard geven we je ook handige tips zodat je moestuin een geslaagd project wordt. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

   

  Dit heb je nodig voor je eigen moestuin

  Je wilt starten met je eigen moestuin, maar je weet niet precies waar je moet beginnen. Want welke producten en tools heb je bijvoorbeeld nodig om je groenten, kruiden en bloemen op de juiste manier te verzorgen. Om je verder te helpen zetten een aantal belangrijke dingen voor je op een rij:

   

  1. Stukje grond of moestuinbak: Om groenten en kruiden te kunnen zaaien heb je uiteraard een stukje grond nodig waar dit kan. Maak een stukje grond vrij in je tuin of schaf een moestuinbak aan.
  2. Tuinhandschoenen: Voor het uitvoeren van de verschillende taken in de moestuin.
  3. Gieter: Om de plantjes in je moestuin te voorzien van water.
  4. Schoffel: Voor het verwijderen van onkruid.
  5. Tuinschepje: Voor het planten van zaden of plantjes.
  6. Zaden: Voor het tot leven te laten komen van je moestuin.

   

  Moestuinbak van Grönfeld

  Een eigen volkstuintje huren om je moestuin te beginnen is voor veel mensen een te grote stap. Voor het gemak houden we het liever wat laagdrempeliger en dichter bij huis. Gelukkig is daar de ideale oplossing in de vorm van een moestuinbak. Bij FlowBo kun je bijvoorbeeld de prachtige Grönfeld moestuinbak bestellen. Het ideale aan deze moestuinbak is dat hij modulair is. Dat betekent dat je hem gemakkelijk kunt uitbreiden in zowel de hoogte in als in de diepte. In ons assortiment vind je dan ook verschillende producten die je daarbij helpen. Zo bieden wij onder andere een tussenbodem, koppelclips en verstevigingprofiel aan.

   

  Zo pak je de moestuin aan: 4 tips

  Voordat je begint moet je uiteraard goed nadenken over hoe je het gaat aanpakken. Om je vast op weg te helpen zetten we een viertal handige tips voor beginners op een rij:

   

  1. Makkelijke groenten: Als beginner kun je het beste kiezen voor makkelijke groenten. Groenten die bijvoorbeeld makkelijk te telen zijn, radijs, wortel, courgette, snijbiet, sla en spinazie. Buiten water geven hoef je eigenlijk weinig te doen om ze te verzorgen.
  2. Begin in potten: Om het opgroeien van gewassen makkelijker te maken, kun je ze zaaien in een bak binnen. Wanneer ze dan eenmaal opkomen verplaats je ieder plantje naar een apart potje. Dit heet ook wel ‘verspenen’.
  3. Goede bemesting: Het bemesten van je moestuin is belangrijk, maar neem niet een te zware bemesting. Ga bijvoorbeeld voor een organische mest.
  4. Maak een planning: Uiteraard is het van belang dat je precies weet welke plantjes er in je tuin staan. Maak daarom van tevoren een duidelijk schema met een plekje voor ieder gewas in je tuin.

   

  Bestel je producten

  Heb jij plannen om je eigen moestuin in je tuin creëren, dan hopen we dat je wat hebt aan de tips in dit blog. Uiteraard vind je in ons uitgebreide assortiment heel veel benodigdheden om jouw moestuin aan te leggen. Neem ook zeker eens een kijkje bij de vele variatiemogelijkheden van de Grönfeld moestuinbakken. Met onze snelle verzending heb je jouw producten binnen no-time in huis. Voor meer informatie of tips kun je ons bereiken via  [email protected] of Whatsapp 0344 - 23 44 64.

  Flowbo blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »