Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dinsdag 15 September 2020

  7 tips om je boom te planten

  Boom planten? Dit moet je doen!

  Wil je voor een echte blikvanger zorgen in je tuin? Plant dan een prachtige boom! Bomen zijn niet alleen mooi en sfeerbepalend, maar zorgen ook voor meer privacy, schaduw en beschutting in je tuin. Uiteraard wil jij jouw nieuwe boom wel op de juiste manier plaatsen. Maar hoe pak je dat precies aan? In dit blog geeft FlowBo je 7 tips om je boom te planten. Wij weten zeker dat deze klus met onze tips een koud kunstje wordt! Lees snel verder en ontdek onze tips voor het kiezen van de juiste boom en het planten

   

  Kies de juiste boom voor jouw tuin

  Heb je de perfecte boom al gevonden? Bekijk snel het uitgebreide assortiment van FlowBo met heel veel soorten bomen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een boom die het hele jaar door groen is, kies dan voor een groenblijvend exemplaar zoals de grove den of Portugese laurierboom. Ook voor leibomen ben je bij ons aan het juiste adres. Ga bijvoorbeeld voor een leilinde of leibeuk. Genieten van heerlijke boomvruchten? Bestel dan een fruitboom zoals de appelboom of kersenboom. Tot slot kun je ook voor zuilbomen, sierbomen, treurbomen, meerstammige bomen, kleine bomen, dakbomen en bolbomen bij ons terecht. Denk voordat je overgaat tot aankoop goed na over jouw wensen voor de boom. Welk type past bij jouw tuin en hoe moet je hem op de juiste manier verzorgen. Voor tips kun je altijd bij ons terecht. Neem contact met ons op en wij voorzien je van advies op maat.

   

  Wanneer een boom planten

  Je hebt bij ons de juiste boom bestelt en thuisbezorgd gekregen. De volgende stap is het planten. Maar wanneer doe je dat precies? Voor het planten van een boom zijn er twee ideale periodes, namelijk het voorjaar of het najaar. Ga dus aan de slag in maart en april of oktober en november. Veel mensen kiezen ervoor om de bomen te planten wanneer de bladeren zijn gevallen. De bomen zijn op dat moment in rust. Ze steken de energie in de wortelgroei en diktegroei van de stam, en niet in de aanmaak van nieuwe bladeren of knopontwikkeling. Ga je een boom die in pot is gekweekt planten, dan kan dit praktisch het hele jaar door. Het gaat dan namelijk niet om het verplanten van een boom, maar het verplaatsen.

   

  7 handige tips voor het planten van bomen

  Nu je weet wanneer je de boom het beste kunt planten, wil je natuurlijk ook weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Wij geven je 7 tips:

  • Tip 1: Plant je boom nooit wanneer het vriest. De grond is dan namelijk bevroren en planten is dan zeer lastig.
  • Tip 2: Zorg voor een goede voorbereiding van de grond. Maak een ruim gat voor de plant en verbeter de conditie van de grond met compost.
  • Tip 3: Zorg ervoor dat je de boom niet te diep plant. Dit heeft namelijk een negatief effect op de beworteling en de zuurstofvoorziening van de wortels. Plaats de wortels liever net onder de grond.
  • Tip 4: Zorg ervoor dat de grond aansluit rond de wortelkluit. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de grond 10 tot 15 cm kan verzakken na het planten.
  • Tip 5: Soms is het noodzakelijk om een boompaal te zetten. Deze boompaal zorgt ervoor dat je jonge boom recht blijft staan. Bovendien zorgt de paal ervoor dat wortels niet bewegen. Op deze manier kan jouw boom op de juiste manier groeien.
  • Tip 6: Zorg natuurlijk voor ruim water, zodat je boom kan gaan groeien. Een gieter nodig? Je vindt een gieter ook in het grote assortiment van FlowBo.
  • Tip 7: Verzorg je boom goed in de winter. Voorzie hem dus van mest, verwijder beschadigde takken en hark de bladeren weg.

  Met deze tips moet het helemaal goed komen met het planten van jouw nieuwe boom in de tuin. Voor meer tips kun je natuurlijk contact met ons opnemen.

   

  Ontvang advies op maat

  Wij hopen dat wij jou middels dit blog voldoende tips hebben gegeven om je nieuwe boom op de juiste manier te planten. Heb je nog steeds vragen over de werkwijze? Of heb je behoefte aan advies op maat bij het kiezen van de juiste bomen bij FlowBo? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder, zodat jij je droomtuin kunt verwezenlijken. Uiteraard wensen je ook heel veel succes met het planten van je nieuwe boom!

  Flowbo blog

  Recente artikelen