Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Dinsdag 29 November 2020

    Dit heb je nodig om je tuin klaar te maken voor de herfst!

    Gereedschap voor het herfstklaar maken van je tuin

    November is aangebroken. We zitten dus midden in de herfst. De bomen zijn goud gekleurd en bladeren beginnen te vallen. Heb jij je tuin inmiddels al helemaal herfstklaar gemaakt? Of zie je er een beetje tegenop? Wat wellicht helpt is om de juiste producten in huis te halen. Er zijn namelijk behoorlijk wat hulpmiddelen die het aanpakken van je tuin een stuk eenvoudiger maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een goede bladhark, echte Felco snoeischaar, Gardena comfort beugelzaag, bladblazer of werkhandschoenen. Deze producten mogen zeker niet ontbreken in jouw tuingereedschap collectie! Om het jou wat makkelijker te maken bij het kiezen van de juiste producten, vertellen wij in dit blog wat meer over de verschillende herfstartikelen die jou zullen helpen tijdens je klus.

    Bladeren opruimen? Gebruik een bladblazer of bladhark!

    De warm gekleurde bladeren aan de boom zijn prachtig om te zien. Het nadeel is wel dat ze na verloop van tijd van de boom afvallen en in jouw tuin belanden. Sommige bladeren verteren snel, maar andere juist totaal niet. Neem bijvoorbeeld het eikenblad. Heb je een gazon in je tuin? Dan is het aan te raden om de bladeren zo snel mogelijk te verwijderen. Het gras krijgt namelijk niet voldoende licht en kan verstikken. Gelukkig vind je bij FlowBo genoeg hulpmiddelen om je gazon snel bladvrij te maken.

    • Zorg er ten eerste voor dat je een goede bladhark hebt, zoals deze 20 tands hark met steel. Hiermee heb je binnen een handomdraai alle bladeren bij elkaar geharkt.
    • Gaat het om een grotere hoeveelheid bladeren, dan heb je grover geschud nodig. Een goede bladblazer zoals deze AccuJet 18-Li van Gardena is dan ideaal.
    • Wil je de bladeren direct opzuigen? Kies dan voor deze Gardena bladblazer en -zuiger in een. Deze klus was nog nooit zo makkelijk!

     

    Snoeischaar, takkenschaar en beugelzaag

    De herfst is het ideale moment om een aantal boomsoorten te snoeien. Bij deze bomen nemen de sapstromen in de herfst af. Denk bijvoorbeeld aan de esdoorn, berkenboom, notenboom of kersenboom. Deze bomen kun je het best aanpakken vanaf de eerste bladval tot december. Uiteraard heb je wel goed gereedschap nodig om aan de slag te gaan. Wij zetten een aantal benodigdheden voor je op een rij:

    • De Felco snoeischaar. Iedere tuinliefhebber kent deze icoon. Met zijn kenmerkende rode handvaten is deze snoeischaar echt onmisbaar. Ga jij voor een Felco voor linkshandig of rechtshandig gebruik? Bij FlowBo kun je ze beide bestellen.
    • Op zoek naar een klassieke bypass snoeischaar voor het snoeien van vers hout? Dan is de Easycut takkenschaar van Gardena een uitstekende keuze! De schaar heeft aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen en antislipeigenschappen.
    • Voor het snoeien van dikke takken en stammen werkt een robuuste zaag als de comfort beugelzaag van Gardena heel goed. Je kunt zelf de messpanning gemakkelijk aanpassen door het schroefmechanisme.
    • Veilig je bomen snoeien en zagen? Gebruik voor de veiligheid goede werkhandschoenen!

    Wij weten zeker dat het snoeien van jouw bomen en struiken een koud kunstje wordt met dit gereedschap! Heb je nog tips of advies nodig? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de specialisten van FlowBo.

     

    Tuingereedschap om je tuin in topconditie te houden

    Naast het verwijderen van de bladeren op je gazon en het snoeien van je bomen en struiken, zijn er nog een aantal taken die je kunt uitvoeren om je tuin herfstklaar te maken. Verwijder bijvoorbeeld de uitgebloeide eenjarige planten in je tuin en borders en verwijder het onkruid. Door het opkomende onkruid weg te halen, zal je in het voorjaar ook minder last hebben van onkruid. Zo zorg je ervoor dat je tuinpaden, oprit en borders en weer netjes en fris uitzien. Maar welke gereedschappen heb je nodig voor het effectief verwijderen van dode planten en onkruid?

     

    Je gazon verticuteren

    Wil je ervoor zorgen dat je gazon gezond de winter doorkomt? Dan is het belangrijk dat je het goed belucht. Dit doe je door het gras te verticuteren. Hiermee belucht je niet alleen het gras, maar bestrijd je ook het opkomend mos en onkruid. Eventuele kale plekken kun je opnieuw inzaaien, zodat het er straks weer prachtig bijligt! Gebruik ons Pokon graszaad herstel hiervoor. Bekijk ook zeker onze andere herfstartikelen. Tips of advies nodig? Wij staan altijd voor je klaar en helpen je graag verder. Wij wensen je alvast heel veel succes met het klaarmaken van je tuin. En vergeet ook zeker niet het nodige tuingereedschap hier bij ons te bestellen. Wij zorgen ervoor dat je het zo snel mogelijk in huis hebt, zodat jij direct aan de slag kunt gaan.

    Flowbo blog

    Recente artikelen