Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Dinsdag 20 Oktober 2021

    Daarom moet je een nieuwe boom in het najaar planten | FlowBo

    Nieuwe boom? Plant hem in het najaar

    We zijn weer in de herfst beland. En dat betekent verkleurende en vallende blaadjes, af en toe een regenbui en veel te doen in de tuin. Wist je namelijk dat de herfst het ideale moment is om een boom te planten. Dus heb jij plannen voor een prachtige boom in de tuin? Ga dan nu aan de slag!

     

    Maar waarom zijn oktober en november de beste maanden om een boom te planten? En hoe pak je deze klus precies aan? FlowBo geeft in dit blog het antwoord op al deze vragen. Lees dus snel verder en ontdek waarom jij nu aan de slag moet gaan in de tuin.  

     

    Waarom is de herfst een goed moment voor het aanplanten van bomen?

    De herfst is het ideale moment om een nieuwe boom in je tuin te planten. Bomen zijn in het najaar, nadat zij hun bladeren hebben verloren, in rust. De sapstroom vermindert en ligt in de winter zelfs helemaal stil. Het is daarom mogelijk om de boom te verplanten en uit de volle grond te halen.

    Planten in het najaar brengt verschillende voordelen met zich. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je in het voorjaar en de zomer al plezier hebt van je boom. De boom heeft in de winter al goed kunnen wortelen en heeft daarom alle energie om de sapstroom in het voorjaar weer op gang te brengen. Je nieuwe boom zal dan direct nieuwe scheuten aanmaken. Zo kun je in de lente en zomer genieten van een prachtige groene boom.

     

    Kies de juiste boom voor je tuin

    Wil jij graag aan de slag gaan en je tuin verrijken met een nieuwe boom? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste soort. Denk goed na over het soort dat je kiest. Vind je het lastig om een keuze te maken? Dan kun je uiteraard altijd de hulp inschakelen van een specialist. Hij of zij voorziet je graag van advies op maat.

    We laten je graag kennismaken met een aantal mooie boomsoorten uit het assortiment van FlowBo. Misschien wordt het maken van een keuze zo wel wat makkelijker voor je. We zetten ze voor je op een rij:

    • Leihaagbeuk: Geeft veel privacy en vraagt weinig onderhoud.
    • Bolcatalpa: Is multifunctioneel in gebruik en beschermt tegen de zon door zijn dichte bladeren.
    • Grove den hoogstamboom: Naaldboom die het hele jaar door groen blijft en vruchten draagt.
    • Treursierpeer: Sierpeer in treurvorm die gemakkelijk te snoeien is en sierpeertjes draagt.
    • Oude appelboom: Geniet van appels uit eigen tuin. Draagt prachtige bloesem in het voorjaar.

    Meer weten over een van de bovenstaande soorten? Lees dan de productomschrijving of neem direct contact met ons op.

     

    Tips voor het aanplanten van een boom

    Wanneer je de juiste boomsoort hebt gevonden, kun je starten met het aanplanten. Door dit op een zorgvuldige manier uit te voeren, zorg je ervoor dat je boompje een goede start krijgt. Zorg er allereerst voor dat het gat groot genoeg is. De wortels moeten namelijk voldoende ruimte krijgen. Spreid de wortels goed uit in het gat. Dit geeft een goede basis.

     

    Een boom moet goed wortelen zodat hij flink kan groeien en stevig in de grond staat. Om je nieuwe aanwinst wat extra ondersteuning te geven, raden we aan om één of twee steunpalen naast de boom te zetten. Vervolgens geef je water aan de plant. Dit onderdeel is heel belangrijk, aangezien een nieuwe boom heel veel vocht nodig heeft. Dus voorzie hem van emmers vol water. Het modderige water wat dan ontstaat zorgt ervoor dat de grond goed om de haarwortels kan sluiten.

     

    Neem contact op

    Wil jij ook je tuin voorzien van een nieuwe boom? Wacht dan niet langer, maar ga direct aan de slag. Nu is namelijk het moment. Bekijk in ons uitgebreide aanbod welke boom jou het meest aanspreekt en plaats een bestelling. Heb je nog vragen of behoefte aan advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Dat doe je via 0344 - 23 44 64 of e-mailadres [email protected]

    Flowbo blog

    Recente artikelen